Translate

lauantai 8. huhtikuuta 2017

Via Baltica päättyy

Today was my last day on Via Baltica as I arrived to Osnabrück. Today everything went really well. There was an open bakery in Engter and I got my morning coffee. I also found the trail without any problems. The trail was nice to walk. There were some hills to climb.


I met first pilgrims today. There were two men walking to the direction I was coming from. They were heading to Trondheim, Norway. It was really nice to talk with them.

I thought that Osnabrück is full of fairly new buildings as 85% of the town was destroyed in the bommings 1945. Actually there is still 'old town' and there are several beautiful houses.


Saavutin tänään kävellessä jonkinlaisen flow-tilan. Minua ei kiinnostanut ollenkaan paljonko olen kävellyt tai kuinka pitkälle pitäisi vielä jaksaa. Minä vain kävelin ja nautin näkemästäni ja kuulemastani. Näin tänään ensimmäiset valkovuokot. Luulin jo viime viikolla nähneeni niitä ja ihmettelin, että ovatpa ne täällä pieniä. Ne olivatkin ketunleipiä.


Jopa saapuminen Osnabrückiin oli mukava. Melkein keskustaan saakka pääsi etenemään puistoissa. Reitti kulki myös meikäläistä siirtolapuutarhaa vastaavan alueen reunaa. Näin yhdellä palstalla ainakin puolimetrisiä raparperejä.

Hotellini on keskustan ulkopuolella. Matkustin bussilla tuomaan reppuni huoneeseen. Sitten palasin keskustaan. Kävin tuomiokirkossa ja sain vaihteeksi leiman passiini. Vaikka sää ei ollut erityisen lämmin, ihmiset olivat kansoittaneet terassit. Saksalaiset ilmeisesti todella pitävät jäätelöstä. Täällä on lähes joka kylässä jäätelöbaari ja niissä syödään paljon annoksia. Tänäänkin ihmiset istuivat kääriytyneenä fleecepeitteisiin ja lusikoivat jätskiä.       
 

Huomenna odottaa uusi Jakobsweg ja päivästä pitäisi tulla lämmin.

4 kommenttia:

 1. Lukijakin saa hyvän mielen tuosta nautinnollisesta kävelystäsi! Ja yksi väli etappi saavutettu - upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla 😊 Vaikka yksi osuus on jo takana, en osaa ajatella, että olisin saavuttanut välitavoitteen. Kunhan matka vain jatkuu...

   Poista
 2. Mukava että kirjoitat kuulumisia matkan varrelta ! Kiva lukea kuvauksia ja vaikutelmia eri paikoista, kävellen varmaan havainnoi luontoa ja ihmisiä tarkemmin 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin minulle yksin kävelemisen ilo on siinä, että näkee ja kuulee paljon sellaista, mikä muuten menisi ohi. Tänäänkin unohduin pitkäksi aikaa ihailemaan kotkan liitoa.

   Poista