Translate

tiistai 18. huhtikuuta 2017

Taas metsässä

Dortmund- Herdecke 17.4.2017

The rainy morning turned out to a sunny day. The streets of Dortmund were quite empty when I walked through the centre. Actually I walked almost the whole day in Dortmund. There was a suburb after a suburb and at some point I thought I'll never get out of the city.

I got badly lost in the woods. I followed  the trail to Mahnmal Bittermark and after that I could not find any more shells. I asked the way from several persons, but nobody seemed to know Jakobsweg. After walking around for two hours I finally met a couple who could tell me where to go so that I would arrive to Herdecke. When I got out of the woods I saw again the way marks and I was able to follow the way.Reitti kulki läpi Dortmundin keskustan, ohi Borussian kotiareenan ja kasvitieteellisen puutarhan kautta esikaupunkialueille. Gps-karttani olisi ohittanut Bittermark:n muistomerkin, mutta reittiopasteet johtivat sinne. Niinpä minä lähdin tyytyväisenä metsätielle. Siinä meni kyllä hyvä metsä hukkaan minun osaltani. Turhauduin täysin, kun en löytänyt oikeaa reittiä ulos. Ei siinä itkukaan ollut enää kaukana, kun kukaan ei osannut neuvoa minua. Olen kiitollinen pariskunnalle, joka ymmärsi opastaa minut oikeaan suuntaan, vaikka eivät tienneet, missä reitti kulki. Kun vihdoin pääsin pois metsästä, tulin reitille 90 asteen kulmasta.Kävin tauolla läheisen hotellin terassilla. Soitin hotellini omistajalle, että tulen kaksi tuntia sovittua myöhemmin. Sitten jatkoin matkaa urheasti seuraavaan metsään. Nyt reitti oli selkeä ja osasin jo nauttia kävelystä.

Kun lähestyminen Syburgia  (edelleen Dortmundia), ihmettelin ihmispaljoutta. Opaskirjan perusteella tiesin, että siellä on linnan rauniot. En kuitenkaan uskonut, että niitä tultaisiin katsomaan niin sankoin joukoin. Kun olin kivunnut raunioille ja nauttinut upeista maisemista Ruhr:n jokilaaksoon, syy selvisi. Raunioiden lähellä oli keskiaikaiset markkinat.
Kun olin laskeutunut kukkulalla alas, loppumatka oli tasamaata. Reitti kulki Ruhr-joen molemmilla rannoilla. Löysin hotellini ongelmitta. Hotellin nimi Mini Hotel kertoo, että kyseessä on pieni hotelli. Se on suojellussa talossa ja siinä on vain kolme makuuhuonetta. Olin ainoa asiakas. Alakerrassa oli veden ja kahvin keittomahdollisuus. Se tuli tarpeeseen, sillä en löytänyt avointa ruokapaikkaa. Minulla jäi taannoin käyttämättä "lisää vain kuuma vesi" pasta-annos. Sillä ja paahdetuilla manteleilla kuitattiin eilinen ruokailu.
Herdecke - Schwelm 18.4.2017

Today there were lots of hills to climb. If I didn't count wrong there were 7 hills and climbs (60 - 145 m) were quite steep.  The descends were actually more challenging. Though the trail was quite hard the views were wonderful. Most of the time I could see the valley between trees. What comes to weather there was sun, rain and hail.Today I am staying in a private home. The husband has walked the Camino Frances. I was bit worried when I got this information in email. I thought that they expect that I speak German as my room enquiry was in German. At least everyboy else in the family speak English.

Tänään kävely jälleen luisti erinomaisesti. Vaikka nousuja ja laskuja riitti, oli matkalla myös mahdollisuus taukoihin. Kaiken lisäksi pahin sade- ja raekuuro osui, kun olin sisällä kahvikupin ääressä.


Jos eilinen majapaikka oli todella viehättävä, niin tänään Blumin perhe on pitänyt minusta erinomaista huolta. Kun olin käynyt suihkussa ja perheen äiti oli laittanut vaatteeni pesukoneeseen, minut kutsuttiin syömään. Äsken minulle tuotiin ihanaa mantelikakkua ja aamuksi on luvattu aamupala sekä kyyti keskustaan. Tämä paikka on pari kilometriä sivussa reitiltä.

Kyyti kelpaa minulle, sillä keskustastakin riittää käveltävää yli 30 km seuraavaan majapaikkaan. Toivottavasti tämän päivän mäkien kapuaminen ei paina huomenna jaloissa.
7 kommenttia:

 1. Sirpa, sitkeä sissi! (re 17.-18. päivän kertomuksesi.) Ihan kuin joku olisi kiusalla repinyt ne simpukkaviitat sieltä Bittermetsästä. Jaa että milloin lähden Caminolle? ajatuksissa joka aamu, Oikeasti se hetki on joka päivä lähempänä. Pitää ensin löytää ja ajaa sisään "vaikeisiin" jalkoihini sopivat kengät ja hankkia jonkunmoinen vaelluskestävyys. Kun en nyt ole ihan sen tapaamasi parikymppisen pojan kuosissa, joka yhytit ex-temporevaellukselta Roomaan tai sitten ei. Mielenkiintoista seuraavaa päivää! Jaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei voi oikein ymmärtää, kuinka simpukat loppuvat välillä kuin seinään. Ehkä merkit vain tippuvat tai sitten joku todella tekee ilkivaltaa.
   Vaelluksestani saat kyllä tien päällä, kun maltat olla kiirehtimättä. Sopivien kenkien löytäminen voi olla haastavaa. Meinasin itsekin turhautua, kun etsin varrellisia kenkiä, joiden iltti aukeaa tarpeeksi. Anna päätöksen muhia. Lähdet kun aika on sinulle oikea!

   Poista
 2. Kiehtovia vaiheita. Hyvä, ettet jäänyt metsään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä mietin itsekin kauanko hyvä onneni jatkuu ja pääsen päivän päätteeksi perille. Toivottavasti loppuun asti!

   Poista
 3. Aatteles, oot ollut jo kuukauden reissussa. Tsemiä seuraaville kuukausille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut tänään mielessä. Aika on mennyt todella nopeasti ja olen kuitenkin ehtinyt kokea paljon.

   Poista
 4. Aatteles, oot ollut jo kuukauden reissussa. Tsemiä seuraaville kuukausille!

  VastaaPoista