Translate

perjantai 21. huhtikuuta 2017

Kölniin saapuminen päättää yhden vaiheen matkasta

In my room there was a book availabe in English. It was quite late when I put the book away. I couldn't finish it but I found some good points for my life.

I have always thought that German breakfasts are good. Now I know the difference between a normal good breakfast and a four star breakfast.

First four km the trail followed still the valley of river Dhünn. I just loved it. Then I had to walk on asphalt through next town. After that there was a nice forest. And then I started to approach Cologne. Oh boy, it was a long street. Finally I reached the river Rhine.
Aamu oli harmaa, mutta ei sentään satanut. Kun olin lähdössä hotellista alkoi kirkosta kuulua laulua. Tuntui aika juhlalliselta lähteä liikkeelle.  Nautin edelleen suuresti kävelystä joenvartta pitkin. Mieli rauhoittuu veden solinaa ja lintujen laulua kuunnellessa. Harmaahaikara lähti lentoon ihan parin metrin päästä. Se näytti yllättävän isolta niin läheltä. Täällä on tosi paljon käpytikkoja. Niitä näkee lähes joka päivä useita. Tänään näin myös närhen.

Linnuissa pysyäkseni; toivon, ettei yksi pikkulintu luopunut pesän rakentamisesta vuokseni. Pidin päivän toisella metsätaipaleella taukoa katoksessa. Sinne kattoparrun päälle oli lintu alkanut tehdä pesää. Se lennähti katokselle suussaan sammalta. Se ei kuitenkaan mennyt pesälle, vaan teki ikään kuin harhautusliikkeitä, etten huomasi pesää. Lopulta se lensi pois. Otin siitä kuvan, mutta se ei ole kovin selkeä.

Kölniin saapuminen oli vähän tylsä, kunnes pääsin Reinin rantaan. Ensin reitti kulki puistossa ja sitten ylitin joen Hohenzollern-siltaa pitkin. Sillan kaide oli täynnä rakkauslukkoja. Sillalta tulin suoraan tuomiokirkolle. Siinä parveili niin paljon ihmisiä, etten viitsinyt mennä sinne reppuni kanssa. En ole varma olisinko päässytkään. Täällä on tosi paljon poliiseja. En osaa sanoa, ovatko varautuneet johonkin vai onko se täällä jo normaali käytäntö.Löysin helposti hotellini. Lähdin kaupungille etsimään seuraavaa opaskirjaa. Se löytyi. Täällä on tosi pitkät kauppakadut. Pysähdyin välillä syömään fish and chips -annoksen. Nordsee -ketjusta on tullut pikaruokapaikkasuosikkini.

Kävelin vielä vanhan kaupungin läpi. Nyt tiedän mihin päin voin huomenna mennä syömään. Poikkesin turisti-infossa ja ostin illaksi lipun Bodyguard-musikaaliin. Siis vähän erilainen ilta tiedossa.Huominen ohjelma määräytyy pitkälti sään mukaan. Täällä olisi tosi paljon nähtävää.


3 kommenttia:

 1. Rakennan itselleni Google mapsin avulla reittikarttaa vaelluksestasi. Sen avulla on mukava lukea tarinoitasi ja poimuilevaa reittiäsi. Korkealta kukkulalta saattaisi jo siintää Belgia. Siellä on kai sunnuntaihin saakka käynnissä iso pyöräkilpailu on Liege-Bastogne-Liege. t Jaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on Google Maps:ssa GPS kartat reitistäni, mutta olen sen verran tumpelo, etten saa niitä jaettua täällä blogissa. En mene Belgiaan vaan jatkan Moselille päin Trieriin. Siitä löytää kartan varmaan Via Coloniensis haulla.

   Poista
 2. ... enkä minä ala neuvomaan, screenshotin jakaminen vielä onnistuisi mutta sitä hienostuneempi on jo eri juttu. Jaan

  VastaaPoista