Translate

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Lepopäivä Münsterissä

Oh boy, this was something different! I slept late and drank 3 cups of coffee at breakfast. Today I didn't have to worry about finding a toilet. The weather was ok in the morning. So I walked to the centre. It was only couple of kilometers.

If Osnabrück was badly bombed 1945, 90% of Münster old town was destroyed. I visited some churches, Picasso Museum and Botanical garden. In the afternoon it started to  rain. I returned to my pension and made room enquiries.Unohdin ennen kaupungille lähtöä tarkistaa, mistä täällä saa leiman passiin. Kirkoista ei löytynyt leimaa eikä tietoa. St Lamberg Kirchen vierestä löytyi jonkinlainen infopiste, jossa sain leiman. Rouva, joka leiman antoi, oli kovin kiinnostunut vaelluksestani. Tilassa käy iltapäivisin taiteilija maalaamalla teostaan. Rouva istutti minut teoksen ääreen ja tarjosi kahvit. Siinä vierähti tovi jutellen caminosta sekä Münsterin nähtävyyksistä.

Palaan sen verran vielä kirkoissa käyntiin, että kaipaan tietoa teiltä, jotka tunnette paremmin katolisen pääsiäisperinteen. Minua nimittäin ihmetytti kun kahdessa kirkossa katosta roikkuva risti ja kolmannessa kirkossa alttaritaulu olivat peitettynä liilalla kankaalla. Minua kiinnostaa, miksi ne on peitetty ja otetaanko ne esille Pitkänäperjantaina.

Tänään oli toripäivä.  Tuomiokirkon aukio oli täynnä myyntikojuja. Tarjolla oli lähinnä ruokaa ja kukkia. Uudet perunat olivat tosi isoja. Kun sunnuntaina söin parsaa, niin ruokalistalla luki, että annoksessa on uusia perunoita. En uskonut niitä uusiksi, kun olivat niin suuria. Kaipa ne kuitenkin olivat sitä mitä luvattiin. Ihmiset söivät paljon lounasta torilla. Minäkin liityin yhteen pitkään jonoon. Lopputuloksena minulla oli tuhti annos pyttipannua. Hyvältä maistui.
Kävelin Münsterin linnalle.  Se toimii nykyjään yliopistona. Linnan puistossa on kasvitieteellinen puutarha. Tein siellä kierroksen, vaikka alkoi jo sataa.

Kiersin kauppakatuja ja löysin pari urheilukauppaa. Kompressiosukat jäivät tällä kertaa ostamatta. Toisessa kaupassa niitä ei ollut. Toisesta löytyi Falken sukkia. Tiedän, että ne ovat laadukkaita. En kuitenkaan raaskinut maksaa 60€ yhdestä sukkaparista.

Sateesta huolimatta kävelin kahden pysähdyksen (kahvila + kauppa) taktiikalla majapaikkaan. Huomenna jatkan hyvin levänneenä Rinkerodeen. Sinne on vain 15 km matka.


5 kommenttia:

 1. Ihania elämyksiä sielulle ja silmille. Nautinnollista pääsiäisen aikaa! Täällä luvattu lumisateita😠

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvää pääsiäistä sinullekin! Siellä lunta täällä vettä eli sateisessa säässä vietetään tämä juhla.

   Poista
 2. Ihania elämyksiä sielulle ja silmille. Nautinnollista pääsiäisen aikaa! Täällä luvattu lumisateita😠

  VastaaPoista
 3. En tunne katolista perinnettä, mutta myös EV.lut. kirkoissa joissakin peitetään esim. alttaripöytä. Olen nähnyt mustalla liinalla verhottavan.Valkeat liinat ja kynttilät tuodaan takaisin Pääsiäispäivänä. Hyvää pääsiäistä sinulle ja hyvää jatkoa vaelluksellesi ��!

  VastaaPoista