Translate

perjantai 28. huhtikuuta 2017

Mäkien päivä

The first ascent started right in front of the hotel, I had booked. It went up and up for a km. In my guidebook there was a hint not to wear a coat. Well I had to as the temperature was hardly above zero.


When I reached the top there was a big farm with cows and horses. There was also bit different "cattle". Not quite what you expect to see in German countryside.

The roads were again pretty empty. In the afternoon there were six men walking the same trail with me. When I came to Kronenburg there was a group of people. One woman said "Oh, there is an authentic pilgrim" when she saw my pack. They gathered around me and wanted to hear my story. I'm already quite fluent telling it in German. There was a couple who had walked Camino Frances and Norte. This year they were going to walk Camino Portuguese from Porto.
Tänään kävely ei ollut yhtä nautinnollista kuin eilen. Aukeilla paikoilla kävi tosi kova ja kylmä tuuli. Oli oikeastaan aika jännä tunne, kun toisaalta oli kylmä ja kuitenkin oli hiki jatkuvasta kapuamisesta.


Eilen tein päätöksen, etten enää yritä kuvata kotkia ja haukkoja. En tiedä montako kertaa, yritin eilen saada napattua kuvaa, mutta eihän siitä tullut mitään. Tänään oli kuin ne olisivat koittaneet saada minut pyörtämään päätökseni. Ne lensivät niin monta kertaa lähempää kuin koskaan ennen. Pystyin jopa erottamaan haukan saalistaman hiiren hännän, kun haukka lensi edestäni.

Matkan varrella oli tänäänkin vain yksi taukopaikka. Se osui aamupäivään, mutta halusin kuitenkin kahvia. Olisin ottanut kahvin kanssa sämpylän, mutta heillä ei ollut. Tarjoilija ehdotti tilalle juustovoileipää. Tilasin sellaisen ja sain muistutuksen, että voileipä on täällä oikeastaan ateria. Olen joskus aikoinaan Alpeilla syönyt vastaavan, mutta en muistanut sitä tilatessa. Sillä pärjäsi iltaan asti. Mitä nyt otin matkalla vähän lisäenergiaa suklaasta.

Nämä etappipaikkani näyttävät aina vain pienenevän. Kronenburg:n historiallisessa keskustassa on vain kourallinen taloja ja linnan rauniot. Hotellini on vanhassa talossa. Mietin, mistä joudun milloinkin maksamaan. Huoneeni on noin puolet siitä mitä Bad Münstereifel:ssä. Se maksoi 45€ ja tämä 70€. No saa nähdä, mikä minua huomenna odottaa. Rouva varoitteli, että huone on hyvin yksinkertainen, mutta yö ei sitten maksakaan kuin 15€.Huomenna jatkan Gondenbrettiin. Alkuperäinen suunnitelma oli kävellä Prümiin, mutta sieltä ei löytynyt majoitusta. Ehkä on ihan hyvä, että päivämatka lyheni hieman pakosta. Reittiprofiili ei ole mitenkään helpon näköinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti