Translate

tiistai 25. huhtikuuta 2017

Aiottua pidemälle

I hope I have learned a lesson: Don't worry about tomorrow, take the day as it comes. I was really worried last night if I'm able to walk on asphalt today. In the morning I had to walk to an other building for the breakfast. Coming down the stairs was painful but otherwhise my ankle seemed to be OK.

After the trail turned to follow the river Erft I was walking on dirt. So the walk was nice and easy. It was a bit longer though. My hotel address said Euskirchen but actually the hotel is 6 km further in Stotzheim.

Sääennuste lupasi epävakaista tälle päivälle. Kun lähdin liikkeelle satoi tihkua. Paikallinen sään ennustaja lupasi poutaa ja pian pilvet alkoivatkin hajota. Tuuli oli puuskittaista ja osui minuun sivusta. Välillä tuntui, että tuuli pakotti minut ottamaan sivuaskelia tarttuessaan reppuun.

Tämän aamun hotelliaamiainen oli tähän mennessä heikoin. Niinpä minä pysähdyin heti kymmenen jälkeen keventämään repun painoa. Kun olin jo sulkemassa reppua, luokseni tuli nainen koiran kanssa. Hän oli huolissaan, että kuljin yksin. Hän selitti, että alueella oli vasta tapahtunut jotain. En ymmärtänyt, mitä. No ainakin tänään oli reitillä rauhallista. Jos alan miettiä, mitä matkalla voi sattua, niin en muuta ehdikään kuin hermoilla. Kun jotain on sattuakseen, se tapahtuu yhtä hyvin kodin lähistöllä.

Paskerville oli eilisen tekstini kommenttiin laittanut vinkin kylpylästä Euskirchen:ssä. Harmikseni näin kommentin vasta nyt iltapäivällä. Ei nimittäin olisi tarvinnut jatkaa montaa sataa metriä Erftin rantaa, kun olisin tullut kylpylälle.  Nyt sen sijaan seurasin reittiä Euskirchen:n keskustaan. Kylpylässä käynti olisi tehnyt hyvää koko kropalle ja mukana kantamalleni uimapuvulle käyttöä. Ajattelin kävellessä, että jos tänään olisi ollut yhtä lämmintä kuin eilen, olisin laskeutunut ihan joen rantaan uittamaan jalkojani.

Vaikka kävelin pidemmälle kuin aioin, olin perillä jo ennen kahta. Ehdin hyvin pestä pyykit ja levätä. Kaiken lisäksi tänään kävellyt "ylimääräiset" kilometrit ovat pois huomisen urakasta. Huomenna jatkan Bad Münstereifeliin ja saan esimakua Eifelin mäistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti