Translate

lauantai 15. huhtikuuta 2017

Sade tekee hyvää luonnolle

It was raining already when I woke up. After a really good breakfast I was on the road again. I walked the first 11 km without any breaks. I noticed the lovely scenery, but I wasn't ready to dig my phone out to take pictures. As I reached Werne it stopped raining. I walked around the old town and had a coffee before I continued my walk. As I went on it started to rain again. Finally the trail went into woods and I got rid of the asphalt at least for a while. Before coming to my hostel near Lünen there was again a castle. This one was quite different from the castle in Herbern. It was possible only to walk on the park and visit the church.Vaikka täällä on tosi vehreää, tuntui että sade sai luonnon kukoistamaan. En tiedä oliko maiseman mahdollista muuttua vielä vihreämmäksi, mutta siltä ainakin tuntuu. Yhdellä pitkällä suoralla pikkulintu lennähti aina vähän matkaa edelläni. Oli kuin se olisi kannustanut, että tule vaan, äläkä välitä sateesta.

Tällä haavaa reittimerkkejä on ainoastaan silloin, kun pitää kääntyä johonkin suuntaan. Kun reitti seuraa pitkään samaa tietä, tulee vähän epävarma olo, onko joku opaste mennyt ohi silmien. Etenkin tänään, kun kuljin huppu silmillä, jouduin muutaman kerran tarkistamaan kartasta, että olen oikealla tiellä.

Sade lakkasi kokonaan, kun minulla oli noin 7 km käveltävää jäljellä. Samoihin aikoihin reitti kääntyi vihdoin pois maantieltä. Ennen metsätaipaletta minun piti kulkea lehmien laitumen läpi. Nämä olivat skotlantilaista rotua ja niillä oli melkoiset sarvet. Lisäksi joukossa oli kaksi vasikkaa. Toinen seisoi sen portin edessä, mistä minun piti kulkea. Ensin lehmät eivät välittäneet minusta ollenkaan. Kun lähestyin portin luona olevaa vasikkaa, lehmät lähtivät vauhdilla liikkeelle. Onneksi ne kävivät vain ajamassa vasikan kauemmas ja jatkoivat sitten taas ruohon syömistä.

Minun olematonta lintutuntemustani kuvaa hyvin, että minua jäi vaivaamaan, käyvätkö haukat toisten lintujen pesillä saalistamassa. Näin ensin tilanteen, jossa rastaan kokoiset linnut ajoivat haukkaa takaa parvena. Jonkin verran myöhemmin variksen kokoinen lintu syöksähteli tosi lähelle haukkaa. Molemmilla kerroilla haukka lopulta pakeni.

Poikkesin Cappenbergin linnan puistossa ja kirkossa. Opaskirjan mukaan kirkko on romanttinen. Kirkko olikin kaunis, vaikka sitä joutui ihailemaan rautaportin takaa. Kirkossa oli niin hämärää, että löin leiman passiini väärin päin. Kirkossa on tänään jumalanpalvelus 21:30 ja sen jälkeen linnan hedelmätarhassa sytytetään pääsiäiskokko. Kokko on melko iso. Olisi varmaan mieleenpainuva kokemus. Se jää kyllä väliin, sillä täältä on kirkolle matkaa noin kolme km ja ne pitäisi kulkea otsalampun valossa.


Olen tällä hetkellä hostellissa yksin. Täällä pitäisi lisäkseni yöpyä kaksi muuta henkilöä, mutta he eivät ole vielä saapuneet. Olin toivonut, että olisin saanut vaatteet taas pesukoneeseen. Se ei onnistunut. Täytyy keksiä joku muu paikka. Kun saapuu paikkakunnalle iltapäivällä ja lähtee seuraavana aamuna, ei oikein ehdi vaatteita käyttää pesulassakaan.


Huomenna on edessä reilun kahdenkymmenen kilometrin matka Dortmundin. Taitaa taas olla asfalttia tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti