Translate

torstai 6. huhtikuuta 2017

En näköjään helpolla opi

Just yesterday I wrote that I should follow the way marks and not try to make my own conclusions. And what I did today! I decided that I don't want to walk through town Steinfeld. So I left the shell signs and followed the way to Dümmer See. According to my logic it was the right direction as I was going to Damme and there is a lake. Well it was not the same lake. When I realised that I had walked already for 1,5 hours. I couldn't find Jakobsweg any more. So I kept asking the way to Damme. My hostel is outside the town and if I had followed my trail the hostel would have been easy to find. Now I arrived to Damme from a different direction. Finally I had to take my tablet and use navigator to find here. Luckily my O2 sim is working again.Illalla huomasin, että hostellin vastaanotto on auki kahteentoista asti ja sitten taas viidestä eteenpäin. Ajattelin jatkavani samanlaista hidasta kulkua kuin edellisinä päivinä. Lähdin liikkeelle jo seitsemältä, jotta varmasti ehtisin perille ennen puolta päivää. Pysähdyin kylän leipomossa aamupalalle. Sen jälkeen tutkailin hetken viereistä vanhainkotia, joka oli aiemmin ollut luostari. Nunnat kyllä asuvat siellä edelleen. Majapaikkani isäntä kertoi eilen, että vanhainkoti on joku erityinen kokeilu. Ruotsin kuningatar Silvian äiti on ollut mukana käynnistämässä toimintaa. Nyt kylässä odotetaan, että Silvia tulisi vierailulle.

Reitin alussa oli Lourdes-Grotte. Se on jonkinlainen kopio Lourdes:saa olevasta luolasta, jossa St Bernadette oli nähnyt näyn. Jo aiemmin reitin varrella on ollut vastaava. Sen oli rakennuttanut mies vaimonsa vakavasta sairaudesta toipumisen kunniaksi.

Tänään oli kylmä päivä. Hanskat laitoin jo heti lähtiessä käteen. Matkalla alkoi pohjoistuuli puhaltaa niin kovaa, että oli kaivettava pipokin repusta. Kuvien ottaminen jäi tänään vähiin, kun en halunnut riisua hanskoja.

Täällä on aina vain vihreämpää. Jotenkin täältä puuttuu se herkän vihreä sävy, joka meillä on Suomessa. Sitä jäin kaipaamaan. Maasto oli tänään kumpuilevaa ja havaitsin pari kertaa käveleväni ylämäkeen. Tuntuu kuitenkin liioitellulta kutsua aluetta Dammer Berge.

Täällä hostellissa on ainakin yksi koululaisryhmä. Arvioisin että ovat 11-12 vuotiaita. Meno on sen mukaista. Jatkuvaa juoksemista ja huutelua. En kyllä millään jaksaisi lähteä enää keskustaan. Toivon, että saisin vaatteeni täällä pesukoneeseen. Hyvällä tuurilla täällä voisi saada ruokaakin illalla.

2 kommenttia:

  1. Harmaata ja koleaa täällä etelämpänäkin tänään. Joko olet saavuttanut kirsikan kukat? Ovat olleet jo muutaman päivän kukassa Etelä-Saksassa. Ehkä jo sielläkin. Mikä hieno aika olla tien päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään näin ensimmäiset kirsikankukat. On todella hieno ajankohta. Joka päivä näkee jotain uutta.

      Poista