Translate

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Mutkia matkassa

As I had only a short walk today I didn't start until nine. I walked to the centre, had my breakfast at a bakery and made a short tour around the centre. Brühl is a nice town.
The first stage was 2,7 km to Badorf. You can guess that everything didn't go according to my plans as I arrived there 11:30. Well, I got back to the trail there anyway.

There was one real ascent today, a bit ovet 60 m. The views were great from the hilltop. I could still see the towers of Cologne Dome. I could also see the river Rhine and I think that I saw city of Bonn as well.


Vasen nilkkani oli heti aamusta alkaen sitä mieltä, että kävelyn voisi vaihtaa johonkin muuhun tapaan siirtyä paikasta toiseen. Ajattelin sen kuitenkin kestävän 13 km. Totesin eilen, että reittiopasteiden sijoittelu on muuttunut. Tänään sitten menin vipuun yhdessä risteyksessä. Ehdin jatkaa väärään suuntaan jonkun matkaa ja sitten tarkistin reitin kartasta. Palasin risteykseen. Siinä kulki paikallisjuna ja reitti kulki raiteen vieressä. Ongelmaksi vain tuli, että en päässyt reitille, koska siinä oli työmaa. Kysyin yhdeltä naiselta, mistä kautta voisin kiertää. Reitti ohitti hautausmaan. Nainen neuvoi kuinka pääsen hautausmaalle ja minä kuvittelin käveleväni sen läpi reitille. Sain ensin palata melkein keskustaan. Hautausmaa löytyi ja lähdin kulkemaan sen poikki. Työmaa jatkui vielä hautausmaan kohdallakin ja portti oli lukittu. Kysyin työntekijöiltä neuvoa ja sain ohjeet. Pääsin Badorfiin, mutta aivan eri suunnasta, mistä reitti kulki. En jäänyt suremaan, mitä minulta jäi näkemättä, vaan jatkoin eteenpäin heti, kun reitti löytyi.

Eilisen kokemuksen rohkaisemana poikkesin tänäänkin hakemassa leiman paikallisesta talosta. Täällä minut ohjattiin puutarhaan. Olikin pitkästä aikaa lämmin päivä. Sekä herra että rouva Breidenbach olivat paikalla. Minulle tarjottiin vettä ja herra esitteli heidän pyhiinvaeltajakirjaansa. Heillä on sellainen tapa, että he ottavat valokuvan jokaisesta ja laittavat kuvan kirjaan ja itse kirjoittavat mistä mihin vaeltaja oli matkalla ja milloin tämä kävi heillä. Sain mukaani myös valokuvan heistä. Herra B oli kävellyt Kölnistä Schengeniin ja hänellä oli paljon kerrottavaa omasta vaelluksestaan. Hän oli jostain syystä myös aivan innoissaan siitä, että olin Suomesta.

Vaikka tänäänkin oli paljon asfalttia, sain kulkea reilun tunnin metsässä. Metsätie päättyi Swister Turm:lle. Torni on aikoinaan ollut kirkontorni. Tornin oven eteen on kivetykseen tehty iso simpukkakuvio.

Tänään illalla keskityn huoltamaan jalkaani ja toivottavasti se kestää kävelyn huomenna. Matkaa Euskircheniin ei ole kuin 13 km. Tosin taidan taas kulkea asfaltilla.

4 kommenttia:

 1. On niin mukava seurata kuvien ja tekstien kautta vaellustasi. Ihan uteliaana tsekkaan iltaisin, miten matkasi taas on edennyt. Toivottavasti jalka rauhoittuu, hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Olen iloisesti yllättynyt, että niin moni jaksaa lukea kirjoituksiani. Kävin äsken katsomassa tilastoja ja blogiani on ladattu jo lähes 4000 kertaa. Jalka kesti taas päivän eteenpäin ja täytyy jatkaa sen hoivaamista.

   Poista
 2. Euskirchenissähän näyttää olevan Thermen&Badewelt ihan kuin tilauksesta kipeitten kinttujen elvyttämiseksi. Taitaa olla varsin uusi kylpyläviritelmä, mutta usein niissä olevat vedenalaiset suihkut ja lämmin vesi tekevät todella hyvää jännittyneille lihaksille. Riippuu tietysti siitäkin missä majapaikkasi sijaitsee. Osoite näyttää olevan Thermenallee 1.
  paskeriville

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paskerville hyvästä vinkistä! Arvaa harmittaako, että luen kommenttisi vasta nyt hotellissa. Kun katsoin kylpylän sijaintia kartalta, niin reitti oli kulkenut muutaman sadan metrin päästä sen ohi. Olisin mielelläni poikennut siellä matkalla. Vaikka hotellin osoitteessa lukee Euskirchen, niin tämä on Stotzheim:ssa.

   Poista