Translate

lauantai 22. huhtikuuta 2017

Turistina Kölnissä

As the morning was rainy I decided to visit the Dome and Römisch-Germanisches Museum. There were not too many people in the church, so I was able to walk around in piece. The church is quite impressive. It is hard to imagine how big it really is. There are beautiful stained glasses.The museum was really interesting. There had been quite a big Roman town here. They have found lovely objects and amazing mosaics. If you come to Cologne the museum is worth visiting.I had planned to do sightseeing by a bus, but it didn't work out. So I ended up just walking around. There are many musicians playing in the streets. So you can just stroll from one atmosphere to another.

Ihmettelin jo eilen poliisien paljoutta. Tänään heitä on vielä enemmän ja taivaalla on koko päivän pörrännyt helikopteri. Täällä on ilmeisesti jotain isoja mielenosoituksia. Katuja on suljettu eikä turistibussitkaan kulje. Välillä kuului musiikkia ja puheita jostain lähistöltä, mutta vältin siihen suuntaan menemistä.


Kaupunkia olisi päässyt katselemaan joelta käsin. Sää on kuitenkin sen verran hyytävä, ettei se vaihtoehto houkutellut. Tulin välillä hotellille lämmittelemään.

Tein vähän yhteenvetoa ensimmäisestä kuukaudesta. Suunniteltua​ reittiä olen kulkenut noin 660 km. Polar Loop mittarin mukaan olen kävellyt vähän yli 800 km. Siinä on mukana harhailut sekä paikkoihin tutustumiset. Rahaa olen käyttänyt noin 1900 €. Siinä ei ole mukana laivalippuani. Majoittuminen vie suurimman osuuden matkakassasta. Olin kuitenkin varautunut siihen, että eläminen olisi täällä kalliimpaa. Jos budjetti pysyy näin hyvin hallinnassa jatkossakin, taidan aina välillä hemmotella itseäni oikein kunnolla.

Lähden vielä pyörähtämään nauttimassa Kölnin tunnelmasta ja huomenna suuntaan pitkin Via Coloniensis:ta kohti Brühliä.2 kommenttia:

 1. Kölnissä on viikonvaihteessa Vaihtoehto Saksalle puolueen puoluekokous ja poliisi on varautunut eri mielipiteitä edustavien yhteenottoihin. Tilanne taisi kuitenkin olla odotettua/pelättyä rauhallisempi. Mutta kaikenkaikkiaan poliisi on Saksassa nykyisin paljon näkyvämpi kuin aikaisemmin, Ranskasta puhumattakaan.
  Saksan osalta varsin mukava sivusto on www.deutsche-jakobswege.de
  Hyvää jatkoa toivottelen paskeriville

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarkennukset. Olen tietoisesti melko lailla uutispimennossa. Jostain aina tihkuu jotain tietoa todellisesta maailmasta. Kun lähdin illemmalla vielä ulos, niin oli aivan rauhallista ja vaikutti normaalilta lauantailta polttariporukoineen. Tuolla mainitsemallasi sivustolla on tullut vierailtua melko paljon.

   Poista