Translate

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Suuret kaupungit eivät ole minua varten

Once again the morning was beautiful. I thought that I was all alone in the hostel but I saw the other woman this morning.

First I had to walk to Lünen centre. You had  to be careful where you stepped.  This was the first town on my way where people don't collect dog shit away from the sidewalks. There were also broken bottles on the ground.

Most of the trail followed roads and streets. There was one forest and one park to walk through. My hotel in Dortmund was easy to find. It was more challenging to find something to eat. So many places are closed due to the Easter.

Lünen oli nopeasti nähty. Tärkeimmät nähtävyydet olivat samalla aukiolla. Pesuainemainos ja kolmea härkää esittävä patsas. Näin vihdoin myös ensimmäiset tehtaanpiiput. Olin jo epäillyt sijoitanko Ruhr:n alueen maantieteellisesti väärään paikkaan. Olisihan tietysti mahdollista, ettei alueella vain ole enää savupiipputeollisuutta.Mietin myös sitä annanko väärän kuvan siitä, millaisissa maisemissa kuljen. Koska itse katselen mieluiten luontoa tai kauniita rakennuksia, tulen kuvanneeksi vain niitä. Tässä on kuitenkin yksi esimerkki, miltä eri puolilla tietä voi näyttää samasta kohdasta kuvattuna.


Kun matkaa oli jäljellä noin neljä km, alkoi sataa. Vettä tuli sen verran reippaasti, että sain repun päälle sadesuojan, mutta itselle jäi sadetakki kaivamatta. Onneksi softshell-takkini pitää kohtuullisesti vettä. Sade vaihtui muutamaan otteeseen raekuuroksi. Rakeet eivät sentään olleet isoja.

Kun olin saanut huoneeni ja sade oli lakannut, lähdin kaupungille. Täällä on aika iso kävelykatualue. Kauppakatuja on monta. Sen verran paljon oli epämääräisen näköistä porukkaa liikkeellä, että päätin syödä jo aikaisin ja palata hotellille. Hotellin vastaanotossa työskennellyt mies varoitti minua taskuvarkaista, kun lähdin ulos. Toivottavasti tunnen oloni mukavammaksi Kölnissä ensi viikonloppuna.


Huomenna on edessä noin 26 km matka Herdeckeen. Matkalla pitäisi olla kaikenlaista nähtävää. Pidän peukkuja että sää suosii minua.


2 kommenttia:

 1. Hyvää Pääsiäisen jatkoa Sirpa! Hyytävissä keleissä vaellat siellä, ja me täällä. Pahuksen suihkuvirtaus...

  Antoisaa seurata kotisohvalta mietteitäsi ja matkantekoa. Kartalta katselin että puolinvälin krouvi lähestyy Saksan osalta :-)

  Miten jalkasi kestävät kantamusta pitkällä matkalla?

  Voi hyvin! Jaan H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaan! Vähän yli puolet Saksan osuudesta olen ehtinyt kulkea. Viime viikon asfalttiosuudet pistivät jalat tosi koville. Vaikka eilen ja tänään kävelin pidemmät päivät, oli aivan erilaista kulkea taas metsissä. Täällä on sää tosiaan ollut kylmä ja ke-to yöksi on luvattu -10C. Aamulla saa pukea useamman kerroksen päälle.
   Milloin lähdet itse Caminolle?

   Poista