Translate

keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Sateisena päivänä Luxemburgin rajalle

This morning there was heavy rain. For the first time I didn't feel like starting the day's walk. At breakfast the woman working in the hotel told me that I'd better walk along the road today. I had already read from my guidebook that there is a steep descent to Bollendorf. There was also a warning that it is slippery if wet.

The walk was actually 5 km shorter by the road. There weren't too many cars.  So it wasn't that bad after all though I had to walk on asphalt. The rain stopped after an hour but started again just before I arrived to Bollendorf. There have been
showers all afternoon. I  went though for a short walk to town. There was nothing to see really. There are lot of Roman and Celtic remains and great looking cliffs in the area. The town is by a river and the river is the boarder between Germany and Luxemburg.


Jos liikkeelle lähteminen tuntui tänään vastenmieliseltä, niin olin kuin maani myynyt, kun laitoin sadesuojusta repun päälle. Huomasin että simpukkani oli rikkoutunut jossain vaiheessa. Se ei ollut tyypillinen pyhiinvaeltajan simpukka. Se oli pieni ja ruskea. Ostin sen ensimmäisellä Caminolla St Anton luostarin raunioissa olevasta alberguesta. Ihastuin siihen heti, kun näin sen ja siitä oli ehtinyt tulla minulle tärkeä. Minun on usein vaikea luopua esineistä tai asioista. Niinpä nytkin pistin taskuuni nauhan, jolla simpukka oli kiinnitetty reppuun.

Kun olin päässyt liikkeelle, ei sateessa käveleminen lopulta ollut niin kamalaa. Muistutin itseäni, että kaikki on kiinni asenteesta. Sitä voin muuttaa, vaikka en voisikaan vaikuttaa vallitseviin olosuhteisiin. Ympäristö näytti heti erilaiselta. Sumuinen laakso ja alhaalla roikkuvat pilvet tekivät maisemasta salaperäisen.


Olin perillä jo puolilta päivin ja huoneen sai vasta kahdelta. Kävin turisti-infossa pyytämässä apua huomisen majoituksen etsimiseen. Työntekijä soitti toiseen, alueelliseen toimistoon. Siellä he onnistuivat löytämään yhden vaihtoehdon, joka on kyllä aika lailla sivussa reitiltä. Sain sieltä huoneen. Huomenna pitää vain löytää sinne ja perjantaina takaisin reitille. Huomenna reitti poikkeaa kahdesti Luxemburgin puolelle. Toivottavasti sää on jo parempi, sillä taas olisi nähtävää tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti