Translate

torstai 25. toukokuuta 2017

Oikotietä Dijoniin

24.5.2017 Messigny-et-Vantoux - Dijon

At breakfast I asked if they could call to a phone number and ask if there was a room available. I had got the number from a brochure. As soon as they saw the picture of the brochure with the number, they told that there was no more accommodation available. So I didn't have any idea where I would stay. When I was ready to leave, the hostess told me that I can walk all the way to the centre of Dijon along the way that passed the house. It was only 10 km when along the trail I would have been walking almost 16 km.

In Dijon I went to tourist information. They helped me to find a hotel in the very centre. On my way to Dijon I had gone to a supermarket. In my room I had my lunch and a rest. Then I went to see the town.Päivän kävelyreitti oli tosi tylsä, mutta onneksi matka oli lyhyt. Osan matkaa jouduin kävelemään pyöräkaistalla maantien reunassa. Oli aika paljon liikennettä, mutta vain henkilöautoja ja pyöräilijöitä. Kun lähestyin Dijoniin keskustaa, sain pidettyä tauon kahvilassa. Tarkistin suunnan, mihin piti jatkaa. Löysinkin suoraan tutistitoimistolle.

Iltapäivällä lähdin katselemaan kaupunkia. Vaikka minulla on kartta, kuljeskelin ilman sen kummempaa päämäärää ympäri keskustaa. Minusta Dijon on kaunis. Täällä on paljon vanhoja taloja. Huomioni kiinnittyi talojen savupiippuihin. Ne ovat usein melko korkeita. Tämä vaikuttaa olevan myös herkuttelijoiden kaupunki. On vaikka minkälaisia herkkupuoteja, kahviloita ja ravintoloita. Aukioita riittää ja jokaisella on terasseja. Täällä on myös selvästi panostettu lähiruokaan  ja luomuun.

Jatkoin viestittelyä Sarahin kanssa. Hän on päättänyt kävellä huomenna yli 40 km, jotta tavoittaa minut. Minä puolestani pidän huomenna lepopäivän. Kävelen pikkurepun kanssa kaupungin laidalle Chenoveen, josta reitti jatkuu. Tulen sitten raitiovaunulla takaisin keskustaan. Perjantaina sitten taas ratikalla reitin alkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti