Translate

sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Pitkiä kilometrejä

28.5.2017 Beaune - Rully

We started already at six this morning. According to the guidebook it was a 30 km walk. We agreed that we would try to walk faster in the morning and slow down when it gets hot.

Though I know that walking days are not similar I get every now and then confused, how hard walking can be on some days. Today both Sarah and I thought that we were walking pretty fast to the first village, Pommard. It took us 50 min. The only thing was that the distance wasn't 5,4 km as the guidebook told but only 3,5 km. We were happy that we had 28 km day instead of 30 km. But at the same time we couldn't understand that we needed so much time. There were no hills, just walking on flat, along a road.Nyt lämpötila ei juuri laskenut yölläkään. Hiki valui jo ennen kuin olimme päässeet Beaunen ulkopuolelle. Toisesta läpikulkemastamme kylästä löytyi kaivo. Sarah kasteli paitansa ja minä pääni. Niillä avuin selvittiin taas seuraavaan kylään. Reittimerkkejä sai oikein etsimällä etsiä tänään. Välillä niitä ei näkynyt pitkään aikaan ja sitten niitä saattoi olla useita lähekkäin. Lisäksi opaskirjan teksti ja simpukat ohjasivat välillä eri suuntiin.

Reitti kulki suurimman osan matkaa jälleen asfalttiteillä viiniviljelmien ja kylien läpi. Ennen Chagnyn kylää kuljimme pari kilometriä kanavan rantaa. Varsinainen vaihtelu reittiin tuli vasta viimeisten neljän kilometrin matkalla. Ensin kiivettiin päivän ainoa kunnon ylämäki ja hetken päästä päädyttiin metsään. Metsätieltä käännyttiin kapealle kinttupolulle. Ihme ja kumma että sääret eivät olleet naarmuilla. Polku meni välillä melkoisessa ryteikössä.


Metsätaipaleen jälkeen Rully jo näkyikin. Vaikka päivä oli vasta puolessa, pikkukaupunkiin saapui kaksi tosi uupumatta kulkijaa. Hotellimme löytyi helposti. Oli lounasaika ja terassi oli täynnä ruokailijoita. Saimme ensin tylyn vastaanoton, pitäisi odottaa ainakin tunti. Pyysin, että voisimme jättää edes reput hotellin puolelle. Loppujen lopulta saimme kuitenkin huoneemme heti. Huone on tosi tilava, sillä se on oikeasti neljän hengen huone.Kävin hakemassa viereisestä leipomosta meille leipää huomiseksi. Sunnuntain kunniaksi ostin myös leivokset. Ruokakauppa oli valitettavasti jo kiinni. Huomenna joutuu turvautumaan taas pähkinöihin, kun eväät ovat vähissä. Maanantaisinhan tämä maa on käytännössä suljettu.

Kunhan ilta viilenee vähän, lähdemme katsomaan löytyykö täältä muuta ruokapaikkaa kuin hotellin ravintola. Siinä on vähintäänkin Suomen hintataso.

Huomenna alkaa mäkinen osuus. Majoituimme edelleen samaan paikkaan Moroges:ssa Sarah:n kanssa. Tulemme kuitenkin kävelemään yksin. Olen niin paljon hitaampi mäkisestä maastossa, että Sarah:n ei ole mitään järkeä odotella minua jatkuvasti.

Kuvien lataus ei taas onnistu. Lisään ne kun on parempi verkkoyhteys käytössä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti