Translate

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Lähes täydellinen päivä

30.5.2017 Moroges - St Gengoux le National

I had booked a room for us in Gengoux and I had said that we would arrive between 1 - 2 pm. We left at 6:30, so we had plenty of time to walk.

After the ascent to Moroges village centre the trail was supposed to have only really small hills. The truth was that the trail was going all the time either up or down. In addition the roads were again rocky.Kävelimme jälleen yhdessä Sarah:n kanssa. Vauhtimme oli melko reipas. Kävely kuitenkin sujui tosi hyvin. Sekä nilkka että selkä tuntuivat olevan kunnossa. Koitin edelleen olla huolellinen askeleitteni kanssa. Varsinkin alamäet olivat haastavia irtokivineen.

Matkalla oli sopivasti varjoa ja välillä aurinko oli pilven takana. Päiväksi oli luvattu ukkosta ja sadekuuroja. Ne eivät kuitenkaan osuneet kohdallemme. Sen sijaan kohdallemme osui aina sopiva taukopaikka, kun sellaista kaipaisimme. Oli ilo kävellä.

Vaikka pidimme pitkiä taukoja, saavuimme Gengoux:iin jo 11 maissa. Tässä pienessä kaupungissa on keskiaikainen keskusta. Löysimme ruokakaupan ja kävimme ostamassa syötävää lounasta varten.Seuraavaksi menimme turistitoimistoon. Saimme leimat passiin ja minä pyysin, että minulle varataan huone Clunysta, hostellista.

Olin saanut ohjeet majapaikan löytämiseksi. Se oli samalla kadulla turistitoimiston kanssa. Rouva ei kertonut talon numeroa. Hän sanoi, että vieressä on ravintola ja parvekkeella on kyltti aamiaismajoituksesta. Näillä ohjeilla talo oli helppo löytää, koska kadulla oli vain yksi ravintola.

Vaikka oli aikaista, päätimme kokeilla onnenamme. Ovella oli kyltti: "We are open, come in". Soitimme ovikelloa pari kertaa, mutta ketään ei näkynyt. Sitten pyysin Sarah:a kokeilemaan ovea. Se aukesi ja menimme sisään. Tulimme suoraan keittiöön. Seuraavakin ovi oli auki. Yllytin Sarah:n menemään edellä ja huhuilemaan. Lopulta rouva kuuli hänet ja tuli ottamaan meidät vastaan.

Kadunpuoleinen talo käsitti keittiön, jonka läpi tulimme sekä yläkerrassa huoneen ja kylpyhuoneen. Lisäksi oli vielä pieni parveke. Talon takana oli pieni sisäpiha ja sisäpihan toisella puolella talo, jossa omistajat asuvat. Ihastuimme molemmat paikkaan välittömästi.
Saimme käyttää keittiötä ja sen lisäksi huoneessa oli vedenkeitin sekä kapseleista kahvia valmistava laite kaikkine tykötarpeineen. Astioissa ja sisustuksessa oli teemana unikot, yksi suosikkikukistani.

Asetuimme taloksi, keitimme kahvit ja söimme lounaan parvekkeella. Viereisen ravintolan terassilla oli paljon lounastajia. Oli mukava seurata sekä heitä että ohikulkijoita. Sarah huomasi kaksi saksalaista pyhiinvaeltajaa, jotka hän oli tavannut Langres:ssa.

Illalla kävimme ostamassa jäätelöä pakastimeen ja hakemassa pizzat. Olisimme toki voineet syödä pizzeriassakin, mutta parvekkeemme kutsui meitä.

Nautimme todella illasta ja juttelimme siitä, kuinka aikaisin perille saapuminen saa aikaan tunteen, että viettäisi lepopäivää. Tunsimme olevamme onnekkaita, kun olimme löytäneet niin mukavia yöpymispaikkoja. Päätimme aloittaa seuraavana päivänä vasta 7:30, koska luvassa oli pilvinen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti