Translate

lauantai 27. toukokuuta 2017

Läpi viiniviljelmien

26.-27.5.2017 Chenove - Nuits-St-George - Beaune

I met Sarah at tram stop in the morning. In Chenove we had a short walk to the trail. I was surprised how hard it was to walk with pack after the rest day. The trail went through wineyards and small villages. Almost after each village we had to climb above the wines and descend again to the next village.Just before the lunchtime we arrived to a village. There weren't any restaurants but we were carrying enough food to eat. We had luck as the local bar was open only for an your and it was open when we came there. So I was able to get cold water. We ate in a park and had company of local workers having their lunch break.

Rest of the day I was struggling. It was really hot and there was hardly any shade. There were several Chateaus, clos and caves offering wine tasting. I don't know what would have happened if we had stopped for tasting. It was safer to stick to water.


Muita vaeltajia ei päivän aikana näkynyt. Viinitiloihin tutustuvia turisteja oli sen sijaan liikkeellä sekä autoilla, moottoripyörillä että polkupyörillä. Kun saapui kyliin, kaikesta näki, että alueella menee taloudellisesti hyvin. Talot olivat hyvässä kunnossa ja kylät siistejä.

Kun saavuimme Nuits-St-Georges:iin, kävimme turistitoimistossa hakemassa leiman passiin sekä kaupungin kartan. Kaupungissa on yksityinen pyhiinvaeltajien maja. Siellä voi yöpyä 3 henkeä. Löysimme majan. Se oli viehättävässä puutarhassa. Meille oli kerrottu, mistä löydämme avaimet, mutta ne eivät olleet paikallaan. Mökin vieressä oli teltta. Huhuilimme siihen suuntaan ja sieltä kömpi nuori mies avainten kanssa. Perässä tuli nuori nainen.


Mökki oli viehättävä, mutta hieman ahdas kolmelle. Tiesimme, että sinne oli tulossa vielä saksalainen mies. Sarah epäili, että hän olisi sama, jonka oli tavannut useamman kerran.

Teltassa ollut mies oli paikallinen ja hän lähti hakemaan kotoaan meille hunajaa. Hän palasi hunajan sekä pikkuleipien kanssa. Nainen kertoi, että hän oli Sveitsistä ja kyläilemässä miehen luona. Emme nähneet heitä enää uudelleen.

Sarah:n arvaus osui oikeaan. Hänen tapaamansa saksalainen mies saapui melko pian. Hän ei puhunut englantia, joten yritin taas pärjätä saksalla. Huomasin unohtaneeni paljon sanoja jo muutamassa viikossa.

Kävimme kaupassa ja laitoimme ruokaa. Kun olimme syömässä, mies (Hän on alunperin Puolasta, enkä oppinut hänen nimeään) kertoi tavanneensa Ritan ja Margaritan, jotka tapasimme Wim:n kanssa ennen Toulia. Minusta tuntui hieman oudolta, kun mies näytti puhelimestaan valokuvaa, jossa olin heidän kanssaan. Miksi kukaan haluaa kuvan ihmisistä, joita ei ole tavannut!?!

Paikan omistaja tuli työskentelemään puutarhaan illalla. Hän poimi meille ainakin kaksi litraa mansikoita. Olin jo käynyt pesemässä hampaat, mutta en voinut vastustaa mansikoita. Ne olivat tosi makeita.

Nousimme aamulla jo viiden jälkeen. Halusimme välttää kaikkein kuumimman ajan. Beauneen oli vain hieman yli 20 km matka. Niinpä saavuimme sinne reilusti ennen puolta päivää. Aikaisin lähteminen oli viisas päätös. Jos eilen oli vain vähän varjoa, tänään ei ollut yhtään. Lämpötila oli jälleen 30C.
  
Saimme hotellihuoneen heti, joten pääsimme eroon repuista. Menimme läheiseen pikaruokapaikkaan lounaalle. Sarah otti kanawrapin ja minä valitsin americain merguezen. Minulla oli vaikeuksia hallita ilmettäni, kun näin mitä sain. Annokseni oli n. 20 cm mittainen patonki, jonka välissä oli 2 mergueze makkaraa ja iso määrä ranskanperunoita. Nälkä ainakin lähti.

Kiertelimme kaupungilla. Oli ollut markkinapäivä.  Nyt kojuja jo purettiin. Pysähdyimme hattukauppaan ja Sarah osti itselleen hellehatun. Minusta se sopii hänelle todella hyvin.

Palasimme hotellille lepäämään. Käymme vielä kaupungilla myöhemmin, kunhan ilma viilenee vähän. Tänään pitää mennä jälleen ajoissa nukkumaan, sillä huomenna on edessä reilu 30 km Rully:in. Lähdemme aamulla varhain liikkeelle.

2 kommenttia: