Translate

perjantai 31. maaliskuuta 2017

Erilaisia kohtaamisia

This was second really warm day in a row. It must have been over +20C. I had planned to stay in Bremen for the morning to see sights. I changed my mind after taking few photos. The trail followed river Weser on a long island. I watched birds. There were a lot of coots. I saw also two eagles flying.

When I arrived to Kirchweyhe the personel from my pension had already left home. I got instructions by email, how I could get my key. With the key there was a note that I can just leave the money for the overnight in the room. Once again there is no restaurant near. Luckily I found a supermarket. So I don't have to starve.

Jos joskus tarvitsette prepaid-sim:n Saksassa, älkää hankkiko ainakaan O2 operaattorin liittymää. Ostin halvimman paketin, johon pitäisi kuulua 200 puhelua tai tekstaria sekä 750 MB nettiyhteyttä kuukaudessa. Kun ekan kerran käytin nettiä, sain tekstarin että ovat aktivoineet minulle 0,99€ päiväpaketin. Tänään yritin soittaa varausta majapaikkaan ja puhelu meni operaattorin nauhotettuun palveluun. Sen verran ymmärsin, että rekisteröityminen ei olisi kunnossa. Sen kanssa taisteltiin jo reilu viikko sitten. Tää on tosi syvältä!

Jätin Bremenin ristiriitaisia tunnelmissa. Tykkään kaupungista, mutta sain melko tyrmäävän kohtelun turisti-infossa. Kävin kysymässä, josko he voisivat soittaa majapaikkaan, josta en ole saanut vahvistusta varaukselleni. Tiskin takana ollut nainen katsoi minua hetken ja sanoi, että hänellä on kiire eikä hänen tehtävänsä ole hoitaa varauksia. Sitten hän kääntyi ympäri ja käveli pois. Olin täysin pöyristynyt. Lähdin samantien kävelemään pois kaupungista. Siinä jäi selvittämättä liittymän ongelmat operaattorin kanssa.

Huono tuuleni unohtui kun jäin seuraamaan silkkiuikkujen kalastusta. Ne ovat tosi taitavia. Varmaan keskimäärin joka kolmannella sukelluksella ne saivat saalista.Sitten vähän matkan päässä nainen oli levittämässä retkipeitettä rantaruohikkoon. Hän huusi minulle jotain. Kun en tuulen takia kuullut mitä, menin lähemmäksi kysymään. Hän kutsui minut pitämään teetaukoa kanssaan. Hänellä oli pieni mäyräkoira. Lotta olisi jaksanut noutaa palloa paljon enemmän kuin me jaksoimme heittää. Tänään saksan puhuminen sujui taas hieman paremmin. Lopuksi Eva antoi minulle vielä puhelinnumeronsa​ ja sanoi, että voin soittaa, jos tarvitsen apua. Minulla alkaa kohta olla jo turvaverkosto täällä Saksassa.

Majapaikkani on sivussa reitiltä. Yritän huomenna jatkaa täältä niin, että löydän reitin parin kilometrin päässä. Huomenna on taas vähän enemmän käveltävä, joten en halua palata taaksepäin kohtaan, missä poikkesin reitiltä.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Nyt se jo vähän naurattaa, mutta olen aina ajatellut, että heidän tehtävänsä on nimenomaan auttaa.

      Poista