Translate

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Loppukiri valmisteluissa

Aamulla kun heräsin, ensimmäinen ajatukseni oli, että viikon kuluttua herään laivassa. Lähtö on todellakin jo ihan nurkan takana. Olen kuluneen viikon aikana ehtinyt saada paljon hyvän matkan toivotuksia. En osannut ajatella syksyn alussa, kun rupesin kirjoittamaan tätä blogia, että aika kuluu näin nopeasti. Tuntuu - tunnetta ei voi kuvata yhdellä sanalla. Yhtä aikaa olen aivan innoissani ja kauhuissani, en malttaisi odottaa enää lähtöä ja ikävöin jo läheisiä,...

Kirjoitin aiemmin, että majoitusten löytyminen ei ole ollut ihan niin helppoa, mitä kuvittelin. Ensin tarkoitus oli todellakin varata vain viikon majoitukset. Sitten päätinkin tehdä varaukset maaliskuun loppuun asti. Kun pääsin vauhtiin, ajattelin hoitaa pääsiäisenkin pois alta. Lopputulos on, että minulla on tällä hetkellä kahden yön majoitus varattuna Kölnistä 21.-23.4.

Välistä kuitenkin puuttuu majoitus viideltä yöltä. Maaliskuu on sentään jo kokonaan kasassa ja olen päättänyt lähettää kyselyt vielä ennen lähtöäni seuraavana listallani oleviin majapaikkoihin puuttuvien 5 yön osalta. Olen ihmetellyt, miksi en saa vastausta joka paikasta tai miksi vastauksen saaminen kestää niin kauan. Yhden paikan kanssa luovutin ja päätin kävellä 10 km pidemmälle ko. päivänä. Kun olin saanut vahvistuksen varaukselleni uudesta paikasta, tuli alkuperäisestäkin paikasta ilmoitus, että heillä on minulle huone tarjolla. Vastaus tuli yli viikon päästä lähettämästäni kyselystä. No, ilmoitin sitten heille saaneeni jo toisen majapaikan.

Reppuni odottaa jo lähes valmiiksi pakattuna. Vain sellaiset tavarat, joita tarvitsen loppuun saakka kotona, ovat enää pakaamatta. Aamulla pussitin myös kenkien mukana minulle Ranskaan lähetettävät vaatteet ja tarvikkeet valmiiksi. Vielä pitää kirjoittaa laatikkoon osoite sekä täyttää pakettikortti. En halua pakata kenkiäni etukäteen muovipusseihin, joten lopullinen paketin kokoaminen jää läheisilleni. Vaelluskengät ajattelin tänään kuitenkin puhdistaa ja rasvata odottamaan toimitusta.

Viimeiselle viikolle jää vielä riittävästi tekemistä, jotta kaikki on kunnossa täällä kotona pitkää poissaoloa silmällä pitäen. Esimerkiksi talvivaatteet pitää pestä, jotta ne odottavat puhtaina syksyllä. Niin, ja pakastin (siis yksi kolmesta) täytyy saada tyhjäksi ja sulattaa. Johonkin raja on kuitenkin vedettävä. Kevätauringon sormen heristelystä huolimatta ikkunoiden pesu saa sentään jäädä odottamaan kotiinpaluutani.

3 kommenttia:

  1. Voi mahoton! Nytkö se sitten tapahtuu! Toivotan sinulle oikein hyvää matkantekoa, paljon mukavia kokemuksia ja voimia mahtavaan rupeamaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos "Kirjolaukka" kommentistasi: Jokohan olet liikkeellä. Oikein hyvää matkaonnea ja antoisaa vaellusta. Hauskaa saada seurata menoasi. Omatkin unelmat heräävät.

    Onnistuin vahingossa poistamaan sen, kun piti julkaista :(
    Lähtö on huomenna (18.3.) aamulla ja jännitys tihentyy. Koitan vielä illalla kirjoittaa muutaman rivin.

    VastaaPoista