Translate

lauantai 18. maaliskuuta 2017

Kotimaa nyt taakse jää

I knew that 29 km is too much for the first day. But what can you do when you have decided to walk and you have a ship to catch. I was lucky to have the sauna and the whirlpool all for myself. That plus a nap and I'm alive again.Olipa rankka eka päivä! Onnistuin nukkumaan viime yönä ehkä kolme tuntia, joten en ollut ihan parhaimmilani aamulla. Tyttäreni lähti kävelemään kanssani kohti Vuosaaren satamaa. Lähdimme liikkeelle seitsemältä.

Etenimme hyvää vauhtia. Sää oli sopivan viileä. Olin laskenut, että ehdimme ajoissa satamaan, kun kävelemme n. 4,5 km/h. Kun pysähdyimme Kuusijärvellä tauolle, olimme edellä aikataulua.

Hakunilassa meidän oli tarkoitus jatkaa ulkoilureittiä kehä III ylittävälle sillalle. Tie oli kuitenkin aivan jäässä ja lähdimme kiertämään toista kautta. Sekin tie oli monin paikoin jäinen ja vauhtimme hiipui.

Mellunmäessä kävin kaupassa ostamassa evästä. Lisäpaino repussa ei tehnyt loppumatkaa ainakaan helpommaksi. Kuljimme viimeiset kilometrit aika hiljaisina. Onneksi sade ei sentään yltynyt tihkua kummemmaksi.

Satamassa jäähyväiset jäivät lyhyiksi, kun kuljetus laivalle tuli nopeasti. Kyllä siinä kuitenkin ehti muutaman kyyneleen tirauttaa.

Olin ostanut pelkän naispaikan laivaan. Onni oli myötä ja sain koko hytin itselleni. Piti ottaa kuva ennen kuin levitin kaikki tavarani sohvalle.


Olin todella suihkua vailla. Kun naisten saunavuoro alkoi jo kolmelta, suuntasin sinne. Muita saunojia ei näkynyt. Kun istuin löylyissä, meinasin saada seuraa henkilökuntaan kuuluvasta miehestä. Hän oli tosin täysissä pukeissa ja perääntyi nopeasti, kun hihkasin saunan olevan varattu. Porealtaan vesi olisi voinut olla lämpimämpää. Hierovat suihkut tekivät kuitenkin hyvää.

Saunan päälle maistui siideri. Olen tosi huono juomaan kävellessä, jollei ole kuuma. Minulla oli selvästi nestehukkaa. Tankkasinkin alkuillasta varmaan pari litraa vettä. Vesi ja lyhyet unet tekivät ihmeitä! Huomenna voi paikat kyllä olla jumissa venyttelystä huolimatta.


5 kommenttia:

 1. Vitsi tämä kommentin lisääminen on vaikeaa... :). Joten jos tämä tulee noin kymmeneen kertaan niin älä ihmettele. Kyseessä on vaan vähän harjaantumattomampi kommentoija..
  Hienolta näyttää tähän saakka ja ekan päivän kilometrimääräkin näyttää kunnioitettavalta. Onnea matkaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Vika ei ole sinun kommentointitaidossasi vaan minä olen syksyllä laittanut hyväksymistä asetuksen kommenteille. Pitää poistaa se nyt kun alan saada niitä

   Poista
 2. Laivamatka on aivan oikea ratkaisu. Siinäpä putputellessa Itämeren halki, tulee konkreettinen tuntu matkan kulusta. Huikea retki alussa. Kaikkea hyvää. Buen camino!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin lentäminen ei minusta sopinut tähän hitaasti matkustamiseen. Tämä päivä on ollut hyvä siirtymisaika.

   Poista