Translate

torstai 23. maaliskuuta 2017

Tänään kävely jo luisti

This was the easiest walk so far. I lost the trail only once today. I got a wonderful private concert this morning. Can't tell how many different birds were singing but there were many anyway. I also saw a deer in the forest. If I could go that fast I would be on Santiago de Compostela in no time. Now I'm just 18 km further.
En tiedä oliko viime yön majapaikan isäntää jäänyt vaivaamaan, etten saanut illalla ruokaa. Joka tapauksessa aamupalalla hän huolehti, että varmasti syön tarpeeksi. Lisäksi hän toi minulle alumiinifoliota ja käski tehdä eväät mukaan. Mieltä lämmittävää huolenpitoa. ☺Kevät on päivälämpötilan osalta täällä samanlainen kuin Suomessa. Aamulla mittari on hädintuskin nollan yläpuolella. Kun aamulla pukeutuu lämpimästi, saa kerroksia vähentää jo parin tunnin päästä. Tänään tosin tuuli taas yltyi ja sain pukea pipon sekä hanskat takaisin.

Jos metsässä sain ihailla peuran pitkiä loikkia, niin seuraavan kylän laidalla näky ei ollut yhtä mukava. Siellä oli nimittäin jäänyt peura sarvista kiinni aitaan. Katsoin hetken sen rimpuilua ja​ käännyin takaisin kylään. Ensimmäisestä talosta, jonka ovikelloa soitin, ei tullut ketään avaamaan. Seuraavasta talosta löytyi mies, joka puhui onnekseni englantia. Hän tuli ulos katsomaan, missä peura oli ja lupasi soittaa jollekin, joka voisi auttaa. Tilanne olisi varmasti jäänyt vaivaamaan, jos en olisi saanut pyydettyä apua.

Heti kun tulin hieman isompaan taajamaan, jouduin pois reitiltä. Onneksi suuntavaisto pelasi ja löysin oppaassa mainitun leipomo- kahvilan. En olisi uskonut, että täällä saa kahvin ja mohn schnecken (unikonsiemenwieneri) hintaan 2,65€.Kylän jälkeen reitti kulki lähes viivasuoraan luonnonsuojelualueen läpi. Opaskyltissä kerrottiin, että alueella on mm. kurkia. Olisin kai ollut liian onnekas, jos olisin nähnyt kurjen. Pidin matkalla useita taukoja, jotta en olisi tullut niin aikaisin perille. Lorvin lähes tunnin taas kahvilassa ja silti olin tunnin etuajassa majapaikassa. Sain kuitenkin huoneen heti.

Odotan jo malttamattomana huomista. Silloin tapaan caminoystävän ensimmäiseltä vaellukselta.

5 kommenttia:

 1. Onpa seikkailuja🌞 Mielenkiintoista luettavaa. Tsemppiä👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirre! Ei tätä voi ainakaan tylsäksi moittia ��

   Poista
 2. Onpa seikkailuja🌞 Mielenkiintoista luettavaa. Tsemppiä👌

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että vaellus alkaa luistaa mukavasti! Saat seurata kevään tuloa, luonnon keskellä. Suotuisia ilmoja toivotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kevät on täällä jo hyvässä vauhdissa. Sipulikukat ovat täydessä kukassa ja pensaisiin on lehdet puhkeamassa

   Poista