Translate

lauantai 20. huhtikuuta 2019

20.4.2019 Grado - Cornellana

Yö ei sujunut kovin hyvin. Jalkaa särki ja aamulla se oli melko turvoksissa. Tutkin gronze.com sivuilta, mistä löytyisi kohtuu matkan päästä majapaikka. Kunnallinen entisessä luostarissa oleva albergue oli saanut paljon kehuja ja sinne oli vain reilu 11 km. Päätin ottaa sen tavoitteeksi.

La Quintanan aamupala oli hyvä. Tarjolla oli leipää, leikkeleitä, jogurttia, tuoremehua, kahvia ja hedelmiä. Sain erityiskohtelua ja minulle tuotiin juomat pöytään. Juttelin ranskalaisen miehen kanssa ja hän kannusti minua kovasti.

Vaelluskenkää oli hieman vaikea saada turvonneeseen jalkaan, mutta puoli kahdeksalta olin valmis matkaan. Alkumatka oli nousua. Kävelyyni oli kömpelöä ja sain jatkuvasti toivottaa ohitseni meneville vaeltajille "Buen Camino". Kyllä meitä olikin ollut melkoinen määrä yöpymässä Gradossa.Sain kulkea jälleen omassa seurassani. Kävin melkoista keskustelua itseni kanssa. Vuoroin haukuin itseäni, kun olin ollut niin huolimaton. Vuoroin taas tunsin suurta kiitollisuutta hyvistä jalkineistani ja sauvoistani. Tajusin myös sen, että minulle olisi voinut käydä huonomminkin. Lopulta saavutin rauhan ja keskityin askeleisiini. Tällä kertaa aina pysähdyin ihailemaan maisemia.


Reitti oli tänäänkin melko haastava. Polku oli paikoin tosi mutainen. Alamäissä oli välillä vaikea löytää tarpeeksi tasaista kohtaa, johon uskalsin astua kipeällä jalalla. Tein paljon töitä käsillä siirtäen painoa jalalta sauvoille. Huomenna voi käsivarretkin olla kipeinä.


Sain kulumaan päivämatkaani viitisen tuntia. Jouduin vielä odottamaan puolitoista tuntia majapaikan aukeamista. Luostarirakennus näytti melko huonokuntoiselta, mutta albergue oli tehty kivasti sisäpihan ympärille.
Hospitalero kantoi reppuni ja motkotti, etten olisi saanut rasittaa sen kantamisella jalkaani. Hän käski miettiä, mihin aion mennä huomenna ja sanoi tilaavansa repulleni kuljetuksen sinne. Päädyin Bodenayaan, johon olin vielä eilen iltapäivällä ajatellut käveleväni tänään. Hospitalera varasi minulle myös pedin huomiseksi.


Tänäänkin albergue lähes täyttyi. Viimeiset kaksi vaeltajaa saapuivat juuri ennen iltayhdeksää, jolloin portit menivät kiinni. Tätä kirjoittaessani tunnen itseni häiriköksi. Huoneemme on nimittäin pilkkopimeä. Vain kännykäni näytön valo loistaa.

Tilastot: matka 11.86 km, korkein kohta 385m, nousua ja laskua yhteensä 695 m.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa lukea näitä. Nyt melkein viikko ilman kirjoituksia. Toivottavasti kaikki hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pirre, kiitos taas kommenteista. Kaikki on ihan hyvin. Yhteydet eivät vaan ole olleet kovin hyviä.

      Poista