Translate

lauantai 19. marraskuuta 2016

Varusteet: Repun vaihto

Lokakuun alussa tekemäni koekävely sai minut epäilemään, onko nykyinen reppuni sittenkään paras valinta tälle reissulle. Tuntui, että minulle tulee väkisin liikaa tavaraa ja painoa, jotta kantomukavuus säilyisi hyvänä.

Olin ehtinyt käydä useampaan otteeseen katsomassa ja sovittamassa muita reppuja. En kuitenkaan löytänyt mieleistä. Joko tarjolla tuntui olevan vain liian suuria yli 50 l rinkkoja tai sitten ne olivat mielestäni turhan painavia. Esim. Deuter:n 40+10 l painoi tuplasti sen minkä omistamani reppu. Olen surffaillut verkkokaupoissakin, mutta eihän reppua voi ostaa sovittamatta.

Usko mieleisen repun löytymiseen hiipui ja rupesin viilaamaan grammoja mukaan otettavien vaatteiden osalta. Ajattelin, että ehkä onnistun vähentämään kokonaispainon alle 7 kg ja reppuni olisikin ihan ok kantaa. Tein mahdollisimman täydellisen listan kaikista niistä tavaroista, jotka haluaisin ottaa mukaan. Pituutta listalle tuli vähän neljättä A5 sivua. Sitten aloitin tavaroiden punnitsemisen. Villahoody vaihtui taskuttomaan fleecetakkiin, säästö 220 g jne. Käytin tähän puuhaan useampi tunteja. Lopputulos ei ollut tyydyttävä. Olin karsinut kaiken mahdollisen pois listalta ja vaihtanut vaatteita kevyimpiin versioihin. Silti painoa kertyi vähän yli 7 kiloa, eikä siinä ollut mukana vettä tai eväitä.

Tänään minulla oli mahdollisuus lähteä yksin kiertämään kauppoja. Kävin useammassa liikkeessä, eikä tilanne ollut muuttunut miksikään. Tuntui jopa, että reppuja olisi näin talvea vasten vähemmän tarjolla kuin joitakin viikkoja aiemmin. Lopulta menin XXL:n liikkeeseen mielessäni heidän 30 pv tyytyväisyystakuu. Jos löytäisin kaksi kelvollista mallia, voisin ostaa toisen ja kokeilla sitä käytännössä. Jos se ei istuiskaan hyvin selkääni, voisin vielä palauttaa sen ja vaihtaa toiseen malliin. Sielläkään ei ollut turhan montaa vaihtoehtoa haluamassani kokoluokassa. Kun tutkin Bergans:n reppua, sain myyjän avukseni. Hän laittoi minulle n. 9 kg painavan teltan sekä Bergans:n että Exped:n reppuihin ja auttoi säädöt kohdilleen. Ensin vähän vierastin Exped:n tosi minimalistista 45 l reppua. Selässä se tuntui kuitenkin tosi hyvältä ja tukevalta. Jopa kumartuminen "kengännauhoja solmimaan" onnistui mainiosti. Niinpä minä lopulta päätin ostaa Exped:n repun.

 
Kotona pakkasin kokeeksi lähestulkoon kaiken mukaan otettavan reppuun. Tilaa tuntui olevan ruhtinaallisesti. Onhan sitä 12 l enemmän kuin Talon:ssa. Vielä on opeteltavaa lukuisten kompressiohihnojen kanssa ja siinä miten tavarat kannattaa reppuun pakata. Nyt kenkäni pullistelevat ikävän näköisesti repun keskikohdassa.

Kun pääsen repun kanssa lenkille, niin selviää, kuinka tuuletus selän puolella toimii. Mallin ideana on, että siinä on mahdollisimman vähän kohtia, jotka tulevat suoraan selkää vasten. Myyjä sanoi, että hänellä on itsellään vastaava miesten malli ja että reppu pitäisi vettä kohtuullisen hyvin. Hän vertasi pitoa sadesuojan pitoon, mutta suositteli kaiken varalta käyttämään kuivapusseja tavaroiden pakkaukseen. No, niitä minulla onkin jo valmiina. Sovitin myös vanhan Jack Wolfskin reppuni sadesuojaa ja se riitti oikein hyvin tämänkin repun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti