Translate

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Reitti: Westfalenin läpi, Osnabrück - Wuppertal

Jossain lähteissä Via Baltican sanotaan jatkuvan aina Münsteriin asti, mutta käyttämissäni oppaissa ja nettisivuilla 200 km pitkä reitti Osnabrückista Wuppertaliin on oma reittinsä. LWL (Amt für Landschafts- und Baukultur in Westfalen) on jakanut reitin 12 etappiin. Niiden välimatkat vaihtelevat 9 - 31 km välillä. Itse olen suunnitellut selvittäväni matkan kymmenessä vaelluspäivässä.

Maasto on edelleen melko tasaista. Ensimmäisellä ja kolmella loppupään etapilla on muutama kovempi nousu. Reitti kulkee melko monen kaupungin läpi. Osnabrück, Münster ja Dortmund ovat minun mittapuullani suuria kaupunkeja. Jokaiseen noista kaupungeista on suunniteltu yöpyminen. Koska kaupunkien läpi käveleminen ei ole, ainakaan minusta, kovin mukavaa, täytyy varmaan panostaa jonkin verran nähtävyyksien katseluun.

Mainitsin jo aiemmin, että opaskirjoissa on minun kielitaidolleni turhan paljon tietoa tutustumiskohteista. LWL:n opas tälle pätkälle on tästä oiva esimerkki. Oppaaseen on saatu sivuja 240 kpl ja painoa sillä on 375 g. Hieman kärjistetysti sanoen, minä käytän oppaan 10 viimeisen sivun tietoja sekä 36 karttasivua. En missään tapauksessa ota opasta mukaan reissuun, mutta sitä on ollut mukava käyttää suunnittelun tukimateriaalina.

LWL:n nettisivuilta löytyy tälle reitille ihan mukavasti tietoa.
http://www.lwl.org/LWL/Kultur/jakobspilger/routen/ab-osnabrueck-weg-1

http://www.fernwege.de/jakobsweg/index.html -sivustolla on tietoa varmaan lähes kaikista Euroopan camino-reiteistä. Osnabrück - Wuppertal reitti on tällä sivustolla jaettu vain 8 etappiin. Se tuntuu minusta vähän hassulta,  kun sivulla kuitenkin mainostetaan LWL:n opaskirjaa.

Noin puoleen väliin asti (Werne) reitistä löytyy tietoa myös sivustolta:
https://www.muensterland.de/freizeit-urlaub/wandern-im-muensterland/auf-den-spuren-der-jakobspilger/

Tällä reitillä ei ole tarjolla juurikaan pyhiinvaeltajille tarkoitettua edullista majoitusta. Münster tekee tässä suhteessa poikkeuksen. Sieltä löytyy kuusi nimenomaan pyhiinvaeltajille suunnattua majoitusvaihtoehtoa. Suurimmassa osassa etappeja majoitusvaihtoehdot maksavat 30-50 € välillä. Eli Saksassa ei yksin vaeltavan päiväbudjettia ei voi laskea 2-3 € / km periaatteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti