Translate

torstai 1. syyskuuta 2016

Fyysinen valmistautuminen alkanut

Uutena vuotena päätin pyrkiä kävelemään vuoden aikana saman verran, kuin ensi vuoden vaelluksella kertyy kilometrejä. En ole laskenut tarkasti suunnittelemani reitin pituutta, mutta päätin 3.500 km olevan tarpeeksi lähellä totuutta.

Tänään aamulla päätin, että nyt alkaa varsinainen valmistautumiseni. Aikaa on reilut 6 kk, joten tuloksia ehtii vielä saada näkyviin.

Käytän aktiivisuusranneketta ja valmistajan seurantapalvelussa kävellyt askeleet muutetaan jollain perusteella kilometreiksi. En ole vielä keksinyt miten. Aluksi vaikutti, että systeemin mukaan otin n. 14.000 askelta 10 km matkalla. Myöhemmin olen huomannut, että joinain päivinä systeemi näyttää 10 km ylittyneen jo vähän yli 13.000 askeleella ja enimmillään on vaadittu lähes 16.000 askelta. Joka tapauksessa laskin äsken systeemin ilmoittat kävellyt kilometrit ja niitä oli kertynyt tänä vuonna elokuun loppuun mennessä 2.282 km. Eli vielä pitäisi kävellä reilu 1.200 km, jotta tavoite täyttyisi. - Ei mikään mahdoton urakka.

Olen aloittanut myös kuntosaliharjoittelun ja kehonhuoltotunnilla käynnin. Olen tyytyväinen, jos käyn kahdesti viikossa salilla. Ainakin nyt ensimmäisillä harjoituskerroilla olen tehnyt liikkeitä koko keholle. Täytyy syksyn edetessä harkita kannattaako siirtyä harjoittamaan ala- ja ylävartalon lihaksia vuorotellen.

Jossain välissä ohjelmaan olisi hyvä ottaa mukaan vielä ylämäkiharjoittelua ja pitkät lenkit vaellusvarusteissa. Keravalla on Keinukalliossa hyvät mahdollisuudet ylämäkiharjoitteluun eli pitkälle ei tarvitse lähteä.Aika näyttää riittävätkö nämä evääksi kunnon kohottamiseen ja pudottaman muutaman ylimääräisistä kiloistani. Jälkimmäinen kyllä vaatii myös, että katsoo mitä suuhunsa pistää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti