Translate

maanantai 5. syyskuuta 2016

Reitti: ensimmäinen etappi Kerava - Vuosaari, Helsinki

Olen päättänyt siirtyä Suomesta Saksaan laivalla. Lentäen olisin toki perillä jo muutamassa tunnissa ja matkalippukin olisi halvempi. Lentäminen ei vain jotenkin tällä kertaa innosta. Haluan matkustaa kiireettä.

Olen suunnitellut nousevani Finnlines:n laivaan Helsingin Vuosaaren satamassa lauantaipäivänä. Jos aikataulu ei muutu, laiva lähtee klo 17 ja saapuu Travemündeen sunnuntaina klo 21:30. Tämä on siitä mukava vuoro, että tähän on mahdollista ostaa  su-ma yöpyminen. Näin ollen pääsen jatkamaan matkaani maanantaiaamuna.

Pääkaupunkiseudun kevyenliikenteen reittioppaan ( https://pk.reittiopas.fi/ ) mukaan matkaa kotioveltani satamaan kertyy 26,9 km. Reitin loppupäässä on hiekkatieosuuksia (kartassa ruskealla), joiden talvikunnossapitoa ja kuntoa vähän epäilen. Täytyy jossain välissä kävellä vaihtoehtoinen reitti ja mitata paljonko se lisää matkaa.
Suurimman osan matkasta reitti kulkee vanhan Lahdentien viertä asfaltoidulla kevyenliikenteen väylällä. Aika näyttää millaisella alustalla taipaleeni alkumatka on todellisuudessa taitettava. Ovatko tiet jo sulia vai rämminkö loskassa tai liukastelenko jäällä?

En ole aiemmin maaliskuussa kävellyt pidempää matkaa reppu selässä, joten on vähän arvoitus, mikä tulee olemaan matkavauhtini. Jos laskee, että kulkisin 4 km/h, matkaan menisi n. 7h + tauot päälle. Kun satamassa pitää olla klo 15 mennessä, joudun lähtemään liikkeelle pimeällä. Reitti vaatii ehdottomasti muutaman koekävelyn, jotta voin olla varma, että ehdin ajoissa perille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti