Translate

tiistai 4. lokakuuta 2016

Varusteet: reppu


Lauantain koekävely sai minut pohtimaan jälleen kerran reppuvalintaani.

Ensimmäisellä caminollani minulla oli 28 litrainen Jack Wolfskinin reppu, jonka olin tunkenut aivan täyteen. Sekään ei ensikertalaiselle riittänyt, vaan ulkopuolella roikkui milloin mitäkin. Repun päällä minulla vielä keikkui makuupussi. Reppu oli ollut jo monella reissulla mukana, eikä se kestänyt ylikuormausta. Niinpä minun piti hankkia uusi reppu seuraavaa vaellusta varten.Halusin mahdollisimman kevyen ja maks. 40 litraisen repun. Olinhan jo oppinut (?), kuinka vähällä tavaramäärällä caminolla selviää. Jotta minulle ei vain myytäisi liian isoa reppua tai rinkkaa, otin varmuuden vuoksi mukaani 30l jumpparepun, johon olin pakannut kaiken välttämättömän. Sitten menin Partioaitan liikkeeseen ja sanoin, että tässä on kaikki mitä tarvitsen mukaani ja haluan repun, johon voin pakata ne. Tulin ulos liikkeestä Ospreyn Talon 33 repun kanssa. Sen oma paino on vaivaiset 840g.

Lähdin Portugalin reitille heinäkuussa ja edellisestä kesästä oppineena jätin mm. makuupussin kotiin. Reppuni oli suorastaan tilava eikä kokonaispainokaan ollut paljoa yli 5 kg. Tosin vaelluskin kesti vain 11 päivää.

Jo keväällä mietin, riittääkö reppu myös tulevalle vaellukselleni. Vaikka voikin ajatella, että kevät on maaliskuussa pidemmällä Keski-Euroopassa kuin täällä Suomessa, on otettava lämmintä mukaan. Ajattelin, ettei kaikki tavarat millään voi mahtua 33 litraan, enkä enää haluaisi roikottaa pussukoita repun ulkopuolella heilumassa. Kun etsin itselleni uusia vaelluskenkiä, tutkin samalla reppu- ja rinkkatarjontaa. Kun löysin jonkun, joka miellytti, se painoi minusta aina tosi paljon. Niinpä päätin pyrkiä selviämään sillä, mikä minulla jo oli.

Lauantain koekävelyä varten pakkasin reppuun suurimman osan tavaroista, joita olen ottamassa mukaan. Alla olevassa kuvassa reppu on eväitä vaille lauantaisessa kuosissa. Portugalin reitille syyskuussa lähtenyt ystäväni tuskaili omien tavaroidensa mahtumista Talon 44 ja totesi fb:ssä minulle "Jos sulla on vielä pienempi rinkka kun toi mun niin olet pulassa, nainen!". Tästä huolimatta läpän sulkevien hihnojen pituudesta ehkä näkee, että reppu ei ole todellakaan täynnä. Tavaroiden mahtumisen kanssa tulee siis tuskin ongelmaa.


Sen sijaan minua mietityttää kovasti repun kantomukavuus. Kun on kyse kevyestä repusta, niin mitään kummoisia pehmusteita ei ole tarjolla. Jo lauantain 7.2 kilon paino tuntui ajoittain harteilla ja etenkin rinnan puolella. Jaksanko kantaa repussa 9 kg? Tykkään repusta muuten kovasti, enkä haluaisi joutua luopumaan siitä kesken matkaa ja ostamaan uutta. Taidan siis lähteä vielä uudelle kierrokselle sovittelemaan reppuja. Täytyy myös tehdä lisää pidempiä retkiä niin, että repussa on kunnolla painoa. Aika näyttää ompelenko Suomen lipun tähän vai johonkin toiseen reppuun.

5 kommenttia:

 1. Löysin blogiisi Kirjolaukka-blogin kautta. Suunnitelmasi on mahtava, kotiovelta Santiagoon! Sopiiko, että laitan blogisi oman blogini suosikkeihin?
  T.Sari CampaCamino-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, laitan heti! Onnea harjoitteluun, pakkaamiseen ja kenkäasioihin:)

   Poista
 2. On siinä sinulla monenlaista pohdintaa. Vaan hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Olen todella nöyränä kunnioituksesta.

  VastaaPoista
 3. Viime aikoina on ollut havaittavissa jo lähes pientä panikointia repun ja mukaan otettavan tavaramäärän suhteen. Palaan aiheeseen varmaan vielä myöhemmin, jos en onnistu löytämään sisäistä zeniäni.

  VastaaPoista