Translate

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Reitti: Wuppertal - Köln

Wuppertalista matka jatkuu Bergische Jakobswegiä pitkin. Tämä reitti menee kohti Belgian rajaa Aacheniin ja sieltä se jatkuu Belgian puolella Via Mosana -nimisenä. Minä kuljen tällä reitillä vain parin päivän ajan Kölniin asti. Pätkälle tulee matkaa noin 56 km.

Saksan puolella kulkevan reitin voi katsoa Google maps:n kartalta.

En tule kulkemaan aivan oppaiden tarjoamia päiväetappeja. Edellisen reitin päätepiste on Wuppertaliin kuuluva Beyenburg. En kuitenkaan aio yöpyä siellä. Löysin Beyenburgin kaupinginosasta vain yhden majoitusmahdollisuuden. Siellä yöpyminen maksaa tänä vuonna 55 €, joten minä jatkan matkaa.

Suunnitelmani on yöpyä tällä osuudella ensimmäisen kerran Wermelskirchenissä. Kuten reitin nimi viittaa ja Outdooractiven sivulta löytyvä reittiprofiili näyttää, on tiedossa ylä- ja alamäkeä. Reitti kulkee entisen hansakaupungin Lennepin läpi. Pyhiinvaellusreitti on kulkenut sen läpi vuosisatoja. Löysin jostain tiedon, että siellä olisi kapea kuja, joka on saanut nimekseen Pilgergasse. Saa nähdä huomaanko sen.

Reittiprofiilin mukaan seuraavaksi on tiedossa 20 km mittainen alamäki. En tiedä voiko alamäkeä oikeastaan kävellessä edes huomata, jos laskeudutaan 200 m 20 km matkalla. Wermelskirchenin jälkeen olen suunnitellut yöpyväni Altenbergissä. Myös se on ollut tärkeä kohde entisaikojen pyhiinvaeltajille. Ilmeisesti Altenbergin kirkko on edelleen suosittu vierailukohde. Kylässä pitäisi olla tarjolla myös majoitusta pyhiinvaeltajille. Haus Altenbergin nettisivuilla on tosin ollut tieto, että se on remontissa ja remontin pitäisi valmistua syksyllä 2016. Toivottavasti valmistuu, sillä kaksi muuta majoitusvaihtoehtoa ovat taas kalliita (57€ ja 79€).

Altenbergistä Kölniin on vielä noin 20 km taival. Suurin osa päivän reitistä kulkee taajamissa. Onhan Köln iso kaupunki ja kaupungin laidalta on matkaa keskustaan. Jakobusinfon sivulta löytyy majoitusvaihtoehtoja välille Köln - Le Puy. Sivun mukaan Kölnissä pitäisi olla parikin pyhiinvaeltajille tarkoitettua majoitusvaihtoehtoa. Kaikki sivulla olevat vaihtoehdot eivät kuitenkaan ole kovin edullisia. Katseltavaa Kölnissä riittäisi varmaan useammaksi päiväksi. Turistitoimistosta pitäisi olla saatavilla esite tuomiokirkon ympäristössä kiertävästä reitistä, Jakobsspuren. Jos suurkaupunki ei ahdista minua, saatan hyvinkin pitää "lepopäivän" Kölnissä ja tutustua kaupunkiin.1 kommentti:

  1. Köln on aivan lempikaupunkini Saksassa, siellä riittää nähtävää!

    VastaaPoista