Translate

sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Valmistelut jatkuvat

Lähtöön on enää vajaa kaksi kuukautta. Valmistelut etenevät edelleen melko verkkaista tahtia.

Loppiaisviikonloppuna sain viriteltyä makuualustan "kehikoksi" reppuuni. Se teki repusta entistä ryhdikkäämmän ja hieman vajaan 20 km lenkillä tuskin huomasin kantavani mitään selässäni. Makuualusta vei kuitenkin repusta yllättävän paljon pakkaustilaa. Aion vielä pohtia, kannattaisiko minun lyhentää ja kaventaa alustaa. Onneksi uuden hankkiminen ei ole sijoitus, jos satun pilaamaan alustan leikkelyllä.

Olin suunnittelut toiseksi loppiaisviikonlopun hommaksi siirtää päiväkohtaiset vaellussuunnitelmani läppäriltä muistikortille. Se osoittautui olettamaani huomattavasti hitaammaksi prosessiksi. Unohduin ihmettelemään ja muokkaamaan lähes jokaista tiedostoa. Viimeiset tiedostot tuli siirrettyä vasta viikko sitten lauantaina.

Sivustoilla, joilta olen kerännyt tietoa vaellustani varten on ollut tarjolla myös gps-koordinaatteja. Kuluneella viikolla lopulta rohkaistuin selvittämään ja kokeilemaan, miten voisin saada ne käyttööni. Sain vietyä kaikki Saksan puolella olevat reittini Google Mapsiin omiksi kartoiksi. Ranskan puolelta koordinaatit löytyivät alkumatkalle sekä tietysti GR65:lle Le Puy:sta eteenpäin. Minun pitäisi vielä keksiä jostain koordinaatit kodin lähimaastoon, jotta pääsisin kokeilemaan, miten kartat oikeasti toimivat offline-tilassa ja tyhjentääkö niiden käyttö puhelimen akun muutamassa tunnissa.

Eilen kävin monen vuoden tauon jälkeen matkamessuilla. Huh sitä ihmispaljoutta! En niinkään mennyt sinne kuvitellen, että löytäisin jotain lisäinformaatiota vaellusta varten. Ajattelin, että siellä olisi standeja, joilla myytäisiin matkailuun liittyviä tarvikkeita ja saattaisin löytää sieltä jotain, mitä en ole edes hoksannut tarvitsevani. Pieneksi pettymykseksi reitilleni osui vain yksi matkalaukkuja myynyt toimija.

Tänään tilasin Jaakontien ystäviltä kaksi pyhiinvaelluspassia itselleni. Voi olla, että matkalla hankin saksalaisen tai ranskalaisen passin jatkoksi. Passi ei kyllä täyty ensimmäisten 2000 km matkalla samaa tahtia kuin Espanjan puolella. Jonkun verran oppaissa ja nettisivuilla on listattuna paikkoja, joista leiman voi saada. Paikkoja ei kuitenkaan ole tarjolla läheskään joka paikkakunnalla. Olen ajatellut käydä oman seurakuntani toimistolla kysymässä, josko saisin sieltä ensimmäisen leiman passiini, vaikkei Suomessa kävelemäni osuus olekaan Jaakontietä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti