Translate

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

73 päivää lähtöön

Vuosi vaihtui ja vaellukselle lähtö lähestyy kovaa vauhtia. Vielä muutama päivä sitten olin lähdössä "ensi vuonna" ja nyt lähtöön onkin enää n. 2,5 kuukautta. Iloitsen jo tulevasta tauosta työntekoon, joka äityi loppuvuodesta taas turhan hektiseksi.

Työkuormaa käytinkin itselleni jonkinlaisena tekosyynä koko joulukuun, kun valmisteluiden tekeminen ja harjoittelu eivät oikein innostaneet. Kävelemiseen on ilmeisesti kuitenkin syntynyt jonkinlainen rutiini, koska joulukuussakin kilometrejä kertyi yli kolme sataa, vaikka luvattoman usein turvauduinkin aamuisin bussikyytiin. Vuodelle 2016 asettamani käveltyjen kilometrien tavoite tuli saavutettua. Se, että kävelin n. 3700 km ilman sen kummempia ponnisteluita, luo uskoa siihen, että pystyn kävelemään perille asti.

Nyt vuodenvaihteessa olen tarttunut itseäni niskasta kiinni ja käynnistänyt valmistelut uudestaan. Olin koko syksyn jahkannut esimerkiksi kirjastosta lainattavien e-kirjojen lataamiseen tarvittavan tunnusluvun hankintaa. Nyt tunnusluku on muistissa, kirjojen lukemiseen tarvittava sovellus asennettu tablettiin ja sovelluksen vaatima käyttäjätili luotu. Sain kirjastosta varmistettua senkin, että palvelun käyttöä ulkomailta ei ole estetty. Vielä täytyy jossain välissä kokeilla e-kirjan lainaamista käytänössä.

Sain myös aikaiseksi kansainvälisen hostellikortin hankinnan mobiiliversiona. Olen suunnitellut yöpyväni sekä Saksassa että Luxemburgissa hostelleissa aina, kun sellainen vain osuu reitille. Niitä varten kortti oli pakko hankkia. Hostellit.fi -sivustolla lupailtiin kortilla pientä alennusta yöpymishinnoista, jos varaukset tekee HIHOSTELS varausjärjestelmän kautta. Kuvittelin, että palvelu olisi ollut tarjolla mobiiliversiona hostellikortin yhteydessä. Sieltä kuitenkin löytyi vain linkki web-palveluun.

Kun työnantajani ei onnekseni muuttanut loppiaista Kikyn myötä työpäiväksi, on edessä pitkä viikonloppu. Ajattelin käyttää ajan hyödyksi ja aloittaa päiväkohtaisten matkasuunnitelmieni siirron läppäriltä tabletin muistikortille. Lisäksi kerään tarvittavat tiedot keväällä edessä olevaa veroehdotuksen täydentämistä varten, ettei siihen tarvitse reissussa tuhrata tuntitolkulla aikaa.

Kolmantena tehtävänä listallani on leikata solumuovisesta makuualustasta sopivan kokoinen pala reppuuni. Olen koepakannut reissuun hankkimaani reppua pariin otteeseen. En kuitenkaan ole saanut viriteltyä kompressiohihnoja niin, että lopputulos miellyttäisi minua. Reppu on jäänyt molemmilla kerroilla kovin muhkuraiseksi. Ajattelin kokeilla, olisiko lopputulos parempi, jos teen ensin makuualustasta reppuun ikään kuin putken, jonka sisään pakkaan sitten tavarat. Repun painon ei pitäisi siitä kovin paljoa kasvaa ja solumuovi suojaisi varusteita sateelta ja vähän ehkä kolhuiltakin. Olisi toiveita, että reppu olisi säätöjen jälkeen kohtuullisen hyvän muotoinen ja kaiken lisäksi minulla olisi edes jonkinlainen alusta käytettäväksi, jos sattuisin jäämään ilman vuodetta jonain iltana.

💖 MAHTAVAA ALKANUTTA UUTTA VUOTTA 2017! NAUTITAAN JOKA HETKESTÄ! 💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti