Translate

maanantai 29. elokuuta 2016

Reitin valinta



Kun käytettävissä oleva aika kutistui suunnittelemastani vuodesta puoleen ja lähdön ajankohta asettui maaliskuulle, päätin miettiä reittini uusiksi. Olin lukenut saksalaisia Jakobsweg-sivuja ja blogeja ja minua viehätti saksalaisten "kotiovelta pyhiinvaellukselle" ajattelutapa.

Luovuin suunnitelmasta lähteä liikkeelle Hatttulasta ja päätin, että aloitan kotioveltani Keravalta. Alkuperäinen ajatus kävellä Ruotsin ja Tanskan läpi vaihtuivat päätökseen kävellä Keravalta Helsinkiin Vuosaaren satamaan ja siirtyä sieltä laivalla Travemündeen. Travemündesta minun pitää kävellä vielä Lyypekkiin, jotta löydän ensimmäiset simpukkaopasteet. Lyypekistä jatkan Via Balticaa kohti Hampuria ja Bremeniä aina Osnabrückiin saakka.

Osnabrückista matka jatkuu Westfalenin Jakobswegiä seuraten Dortmundin kautta Wuppertaliin, jossa vaihdan Rheinlandin Jakobswegille kohti Kölniä. Kölnistä alkavaa reittiä kohti Trieriä saksalaiset kutsuvat Via Coloniensis:ksi. Tällä reitillä on yksi etappi Luxemburgin puolella.

Trieristä tulen jatkamaan Schengenin kautta Ranskaan ja kohti Le Puy en Velayta. Siellä pääsen lopulta GR65 / Via Podiensis:lle, jolla kaikki vaeltajien tarpeetkin huomioitu. GR65 pitkin tulen kulkemaan kohti Pyreneitä ja Saint Jean Pied de Portia.

SJPP:stä Pyreneitten yli ja Camino Francesia pitkin etenen lopulta Santiago de Compostelaan ja Finisterreen.

Etenkin Camino Francesilla nautin siitä, että saatoin aamulla vain lähteä kävelemään ja mukavan näkoiseen kylään tullessani päättää yöpyä siellä. Nyt joudun suunnittelemaan hyvinkin tarkkaan etukäteen millaisia päivämatkoja tulen kulkemaan, jotta varmistan yöpymispaikan löytymisen. Lisäksi kaikissa tähän asti käyttämissäni tietolähteissä neuvotaan tekemään majoitusvaraukset etukäteen.

Tulen kertomaan tarkemmin suunnitelmani eri reittiosuuksista ja laitan niihin linkkejä sivuille, joita olen itse käyttänyt tietolähteinä.

1 kommentti: